Over de week

Eenzaamheid bestrijden is de zorg van iedereen.

In een wereld waarin afstand niet meer van tel is, technologie de mens inhaalt en snelheid de belangrijkste parameter is, ijveren Bond zonder Naam en Samenlevingsopbouw voor tijd met mensen en ontmoetingen in de reële wereld. We dragen sociale media en internet een warm hart toe, maar willen ons daartoe niet beperken om mensen met elkaar in contact te brengen.


Verbondenheid begint bij ontmoeten

De ervaring leert dat zelfs vandaag lang niet iedereen toegang heeft tot die ogenschijnlijk ingeburgerde communicatiemiddelen. Daarom zetten we bewust en voluit in op zorgzame buurten.

De buurt is het kloppend hart van een samenleving. Lukt het mensen daar om -hoe voorzichtig ook- gesprekjes aan te knopen, vaak is daarmee een belangrijke horde genomen om ook hun plek in de samenleving te vinden.


Initiatieven voor iedereen

Voel jij je soms eenzaam of net helemaal niet? In beide gevallen hebben we jou nodig tijdens de Week van Verbondenheid, van 22 september tot 30 september 2018!

Kom langs bij één van de talrijke initiatieven of breng zelf beweging in je buurt.
Samen eten, praten en ervaringen delen schept moeiteloos een band met anderen. En sterke schakels zorgen voor een zorgzame buurt!

Neem deel

Verzet je tegen eenzaamheid en schuif mee aan tafel met mensen uit je buurt.

In 2017 schoven maar liefst 25.000 mensen aan de Langste Eettafel aan. Doen we het dit jaar nog beter samen?

Ontdek wat er bij jou in de buurt te doen is tijdens de Week van Verbondenheid!

Organiseer zelf een activiteit

Heb je zin om zelf de handen uit de mouwen te steken en een ontmoetingsmoment te organiseren? Gewoon doen!

Registreer je activiteit waarmee je mensen samenbrengt.